Sekcija mladih kemikov

Sekcija je namenjena vsem mladim kemikom, kemijskim tehnologom in kemijskim inženirjem oziroma tistim, ki bodo to šele postali.

Sekcija mladih kemikov je namenjena vsem dodiplomskim in podiplomskim študentom vseh treh bolonjskih stopenj, mladim učiteljem in raziskovalcem do 35. leta ter drugim, ki se kakorkoli srečujete s kemijo v raziskovalnih, industrijskih ali pedagoških vodah. Pri Sekciji mladih kemikov se trudimo privabiti nove člane ter jo prevetriti s svežimi idejami in projekti. V našem društvu se že vrsto let trudimo, da bi v naše vrste privabili kar največ strokovnjakov s področja kemije in sorodnih ved in tistih, ki boste to še postali.

Glavni namen sekcije je vzpostavitev vezi med študenti, mladimi raziskovalci, mladimi doktorji, znanstveno-raziskovalnimi inštitucijami, kemijsko in farmacevtsko industrijo ter pedagoškimi delavci v šolah in fakultetah.

Sekcija mladih kemikov je članica v European Young Chemists’ Network (EYCN) v okviru EuChemMS in International Younger Chemists Network v okviru IUPAC, tako da je ena pomembnejših nalog tudi povezovanje mladih kemikov in delovanje na skupnih projektih v mednarodnem merilu. V okviru Sekcije mladimh kemikov skrbimo za možnosti izpopolnjevanja v tujini in obveščanje tujih študentov o možnostih pri nas. Pozornost namenjamo tudi popularizaciji kemije v osnovnih in srednjih šolah, mnenju dijakov in študentov o programih in načinu poučevanja kemije na osnovni, srednji in visoki stopnji izobraževanja.

Prijazno vas vabimo, da se nam pridružite in sodelujete v naših programih ali pa nas kakorkoli podprete pri prizadevanjih za obuditev kemije med mladimi in za mlade.

Sekcijo vodi
Sara Drvarič Talian
sara.drvarictalian@ki.si