Obisk nagrajencev najboljših zaključnih del s področja trajnostne kemije v podjetju AquafilSLO

Z leve: Mitja Kostelec, nagrajenec za najboljše magistrsko delo, Nika Skušek, nagrajenka za najboljše diplomsko delo, Denis Jahić, generalni direktor podjetja AquafilSLO, Gian Claudio Paolo Faussone, nagrajenec za najboljše doktorsko delo in za največji potencial prenosa v gospodarstvo, Matic Lozinšek, podpredsednik Slovenskega kemijskega društva (SKD), Vid Margon, Vodja tehnologije in razvoja v podjetju AquafilSLO in član v strokovne komisije, Marjan Veber, podpredsednik SKD in vodja strokovne komisije. Foto: Črt Piksi

 

Pobudo v podporo talentom v kemijski industriji Slovensko kemijsko društvo s podporo podjetja AquafilSLO izvaja v obliki javnega razpisa. Letos je strokovna komisija med 18 prijavami izbirala najboljša zaključna študijska dela s področja trajnostne kemije v štirih kategorijah.

24. novembra 2023 so letošnje nagrajence, Niko Skušek, Mitja Kosteleca, Gian Claudia Paola Faussoneja, sprejeli na sedežu podjetja v Ljubljani. Sodelavcem  AquafilSLO so predstavili izsledke svojih nagrajenih zaključnih študijskih del in njihov prispevek k trajnosti in kemijski znanosti.

Slovensko kemijsko društvo in AquafilSLO  bosta s projektom nadaljevala tudi v prihodnje. Razpis za najboljša študijska dela s področja trajnostne kemije 2024 bo objavljen na spletnih straneh Slovenskega kemijskega društva spomladi 2024.