S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Javni razpis: Nagrade za najboljša študijska dela s področja trajnostne kemije

Na podlagi strategije družbene odgovornosti podjetja AquafilSLO d.o.o. ter poslanstva Slovenskega kemijskega društva k pospešenem napredku kemije, kemijske tehnologije in kemijskega inženirstva, objavljamo razpis za nagrade za najboljša študijska dela s področja trajnostne kemije.

Pravico do sodelovanja na natečaju za najboljše diplomsko, magistrsko delo in doktorsko delo imajo diplomanti, magistri in doktorji znanosti, ki so uspešno zaključili diplomsko, magistrsko delo ali doktorsko delo s temo s področja trajnostne kemije največ dve leti pred datumom objave razpisa. Izmed pravočasno prispelih prijav bo strokovna komisija do 31. avgusta 2022 izbrala po enega nagrajenca za vsako nagrado. Nagrade bodo podeljene na konferenci Slovenski Kemijski dnevi 2022,  21. septembra 2022 v Portorožu. Nagrada obsega plaketo in denarno nagrado v neto vrednosti 300,00 € za nagrado za najboljše diplomsko delo, 500,00 € za nagrado za najboljše magistrsko delo in 700,00 € za nagrado za najboljše doktorsko delo.

Za popolno vlogo mora prijavitelj oddati:

-          izpolnjeno prijavno vlogo

-          življenjepis kandidata

-          izvod dela (pdf)

Kandidati vloge oddate v elektronski obliki na naslov chem.soc@ki.si v roku 30 dni po objavi razpisa s pripisom “razpis za nagrade – diplomsko delo”, “razpis za nagrade – magistrsko delo” oziroma “razpis za nagrade – doktorsko delo”.

Naloge bodo ocenjene po naslednjih kriterijih: prispevek k trajnostnem razvoju, znanstvena odličnost, odmevnost rezultatov v strokovnih medijih, uporabnost rezultatov v gospodarstvu; relevantnost rešitve za področje polimerne kemije.

Pri tem so ocenjevalni kriteriji različno pomembni, pomembnost posameznega ocenjevalnega sklopa pa se točkuje z oceno od 1 do 10, pri čemer posamezen kriterij predstavlja vnaprej določeni odstotek končne ocene dela:  a) prispevek k trajnostnem razvoju1 – 40 % ocene; b) znanstvena odličnost – 15 % ocene, c) odmevnost rezultatov – 15 % ocene, d) uporabnost rezultatov v gospodarstvu – 15 % ocene ter e) relevantnost rešitve za področje polimerne kemije – 15 % ocene.

Strokovno 4-člansko komisijo, ki bo ocenjevala vloge in izbrala nagrajence, bodo sestavljali: dr. Vid Margon (AquafilSLO d.o.o.); prof. dr. Romana Cerc Korošec (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani), prof. dr. Marjan Veber (Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani) in dr. Ema Žagar (Kemijski inštitut).

 

V Ljubljani, 9. 6. 2022

 

Razpis

Prijavna vloga

 

[1] Kot “prispevek k trajnostnemu razvoju” razumemo rešitve na enem izmed štirih ključnih področij za trajnostni razvoj po definiciji CEFIC, https://cefic.org/a-solution-provider-for-sustainability/)”.